Державний політехнічний музей

Историческая неправда в статье московского журналиста Федора Лапшина «О грузовиках Луцкого, Даймлере и исторической правде»

Александр Фирсов


Анотація: Дана стаття присвячена аналізу достовірності інформації, наведеної у статті московського журналіста Федора Лапшина «Про вантажівки Луцького, про Даймлера і історичну правду». Ця стаття опублікована в російському автомобільному виданні «Авторевю». У ній наведено інформацію про російського інженера Бориса Луцького, німецького інженера Готтліба Даймлера і перші вантажівки. Мета статті – спростувати неправдиву інформацію, наведену в статті московського журналіста Федора Лапшина «Про вантажівки Луцького, про Даймлера і історичну правду». Встановлено, що стаття Федора Лапшина насичена багатьма вигадками, домислами і безглуздими версіями. У ній присутні спотворені і не завжди коректні факти з історії життя та діяльності геніального конструктора і винахідника Б. Г. Луцького. В статті Федора Лапшина наведена не історична правда про життя і діяльність Б. Г. Луцького, а історич‐на неправда.

Ключові слова: Б. Г. Луцький, Г. Даймлер, інженер, перші вантажівки, достовірність інформації, вигадки, безглузді версії


  повний текст (PDF)